Ön offline van
Vissza AK_fooldali banner_sutik.jpg

A legédesebb ajándék – Valentin-napi desszertek

Málnadzsemes-kókuszos szívecskék
 


Íme egy igazi olasz édesség Valentin-napi köntösben. Könnyű és finom, próbáld ki! 

Hozzávalók:
A piskótához:
•    1 db 23 cm átmérőjű piskótalap
•    1 evőkanál málnadzsem

A krémhez:

•    300 g fehér csokoládé
•    500 ml tejszín
•    10 g lapzselatin

A málnás tetőhöz:

•    300 g málnadzsem
•    5 g lapzselatin

A díszítéshez:

•    kókuszreszelék

Elkészítés:
A piskótalapot helyezd egy tortakarikába, vékonyan kend meg málnadzsemmel, majd készítsd el a krémet. A fehér csokit olvaszd fel egy tálban, a tejszínt főzd fel, ezalatt a lapzselatinokat áztasd be hideg vízbe. Csurgasd a forró tejszínt a megolvasztott csokihoz folyamatos keverés közben, majd egy habverővel kihűlésig habosítsd fel. A híg keverék habosodni nem fog, de sokkal könnyebb szerkezetű lesz a bevitt levegőnek köszönhetően. Ha szoba-hőmérsékletűre hűlt a krém, a lapzselatint vedd ki a vízből, nyomd ki belőle a vizet és olvaszd meg, majd folyamatos keverés mellett mixeld a krémhez. Ezután egyenletesen terítsd el a piskótán, majd tedd a tortát a fagyasztóba. Közben a krémnél alkalmazott módon áztasd hideg vízbe a lapzselatint, nyomkodd ki belőle a vizet, olvaszd meg, és öntsd a málnadzsemhez folyamatos keverés mellett. Az így kapott sűrített dzsemet egyenletesen terítsd el a fagyos krém felszínén, majd tedd vissza a tortát a fagyasztóba kb. fél órára. Ha kellően kihűlt, szív alakú kiszúróval szúrj ki a tortából desszerteket, majd díszítsd őket kókuszreszelékkel. 
Forrás és kép: nlc.hu

Meggyes-fehércsokis cupcake

 

Nem kell profinak lenned a konyhában, ha örömet szeretnél okozni. Ezzel a könnyen elkészíthető cupcake-kel is belophatod magad kedvesed szívébe.  
 
 Hozzávalók:
 
A muffinhoz:
•    20 deka liszt
•    2 kávéskanál sütőpor
•    2 tojás
•    10 deka cukor
•    10 deka vaj

A krémhez:
 
•    két deci tejszín
•    meggylé
•    10 deka fehércsoki
•    5 deka cukor

A díszítéshez:
 
•    szív alakú cukorkák

Elkészítés: 
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Keverd össze a tészta száraz hozzávalóit, majd add hozzá a tojással kikevert vajat. Jól forgasd össze, majd adagold muffin formákba és tedd a sütőbe. Süsd 20-25 perc alatt készre. A krémhez főzd fel a tejszínt, a csokival és a cukorral. Amikor kész, vedd le a tűzről. Miután kihűlt, adj hozzá néhány csepp meggylevet, hogy szép rózsaszín legyen, majd tedd két-három órára a hűtőbe. Ezután kanalazd habzsákba és óvatosan nyomd a sütik tetejére a krémet. Végül díszítsd mindegyiket egy-egy szív alakú cukorkával.
Forrás és kép: glamour.hu

Epres-pezsgős-mascarponés pohárkrém


Gyorsan elkészül ez a pohárkrém, melynek különlegességét az eper, a pezsgő és a mascarpone kombinációja adja. 
 
Hozzávalók:
Az eperraguhoz:
•    200 g mirelit eper
•    60 g cukor
•    100 ml pezsgő

A piskótához:

•    30 g vaj
•    50 g cukor
•    1 db tojás
•    50 ml pezsgő
•    50 g liszt
•    8 g kakaópor
•    2 g sütőpor

A krémhez:
 
•    250 g mascarpone
•    200 ml tejszín
•    20 g vaníliás cukor

Elkészítés:
Az epret a cukorral és a pezsgővel egy kis főzőedénybe tesszük, és magas hőmérsékleten, fedő alatt 6-8 perc alatt puhára pároljuk. Az epret egy szűrőkanállal kiszedjük, és összezúzzuk, a visszamaradt epres-pezsgős szirupot pedig félretesszük, majd mindkettőt hagyjuk lehűlni. A piskótához a szoba-hőmérsékletű vajat összekeverjük a cukorral, belekeverjük a tojást és a pezsgőt, majd beleszórjuk a kakaóporral és sütőporral összekevert lisztet, az egészet csomómentesre keverjük, mikrózható edénybe öntjük, és 800 W-on 5,5-7 percre a mikróba tesszük, ezalatt biztosan megsül. A mascarponét és a tejszínt kihabosítjuk a cukorral, kétfelé osztjuk, és az egyik felét megszínezzük az eperpüré egy részével. Mindkét részt habzsákba töltjük. A piskótát összemorzsoljuk, és elkezdjük a rétegezést. Alulra egy kanál eperpüré kerül, amire a fehér krémből teszünk egy keveset, erre jön a morzsolt piskóta, amit alaposan meglocsolunk a visszamaradt pezsgős epersziruppal, majd újabb réteg fehér krém, és végül eperpüré kerül a tetejére. 
Forrás és kép: streetkitchen.hu

A desszertekhez jó étvágyat kívánunk!